536 300 320 Pn-Pt 13:00 - 19:00, Sob-Niedz 11:00 - 19:00

Warsztaty dla dzieci Warszawa Targ贸wek, Br贸dno

Z my艣l膮 o dzieciach przygotowali艣my poni偶sze warsztaty

Warsztaty w Ju-Hu maj膮 na celu wzbogacenie rozwoju dziecka o walory estetyczne, poj臋cie empatii i dyscypliny. Podczas zaj臋膰 dzieci ucz膮 si臋 pracy w grupie, pracuj膮 nad swoimi s艂abo艣ciami przekuwaj膮c je w zalety, ucz膮 si臋 poczucia wsp贸艂zawodnictwa, znaczenia przyja藕ni i wsp贸艂pracy.

Zapraszamy na zaj臋cia dla dzieci. W naszej ofercie znalaz艂y si臋 takie zaj臋cia jak: Akademia Przedszkolaka, Gordonki, Sensoplastyka, taniec dla ka偶dego.

SENSOPLASTYKA庐

Sensoplastyka聽to zaj臋cia rozwojowe dla dzieci, w wieku od 10 miesi臋cy.
Ich istot膮 jest przygotowanie specjalnej przestrze艅 – w kt贸rej dzieci mog膮 robi膰 co chc膮
Samodzielnie podejmuj膮 decyzj臋 jak chc膮 si臋 bawi膰 – przelewaj膮, ugniataj膮, mieszaj膮, przesypuj膮 itp. Dzi臋ki temu do艣wiadczaj膮 swojego cia艂a i rozwijaj膮 swoje zmys艂y.
W sensoplastyce庐 stosowane s膮 produkty spo偶ywcze, dlatego wa偶ne jest zg艂oszenie wszystkich alergii pokarmowych.
Zaj臋cia s膮 brudz膮ce – zabieramy rzeczy na zmian臋 i dla dziecka, i dla rodzica

Zaj臋cia trwaj膮 ok 45-60 minut (w zale偶no艣ci od zainteresowania dzieci).

Na zaj臋cia obowi膮zuj膮 wcze艣niejsze zapisy i wp艂aty.

GORDONKI

Gordonki to zaj臋cia umuzykalniaj膮ce.

Zaj臋cia polegaj膮 na wykorzystaniu wrodzonych zdolno艣ci muzycznych, kt贸re dla ka偶dej nowonarodzonej istoty ludzkiej s膮 podobne. Reszta rozwoju dziecka zale偶y od 艣rodowiska, jakie stworzymy w pierwszych latach 偶ycia.

Na zaj臋ciach zach臋camy do wsp贸lnej zabawy, improwizacji, na艣ladowania. Dzieci os艂uchuj膮 si臋 z muzyk膮, r贸偶norodnym d藕wi臋kiem i rytmem. Jest to tak偶e okazja do szybszego rozwoju motoryki du偶ej, koordynacji cia艂a, oddechu i rozwoju mowy.

Na zaj臋ciach jest du偶o 艣piewania i s艂uchania melodii. Dzieci b臋d膮 mog艂y pozna膰 i pogra膰 na instrumentach, takich jak grzechotki, kastaniety, tamburyny, dzwonki, djembe czy gitara.

AKADEMIA PRZEDSZKOLAKA

Akademia Przedszkolaka to 2h zaj臋cia dla dzieci w wieku 2 – 3latka przygotowuj膮ce je do nowego etapu w 偶yciu jakim jest p贸j艣cie do przedszkola. Na zaj臋ciach odwzorujemy dzie艅 z 偶ycia przedszkolaka tak, by id膮c do przedszkola dziecko zna艂o rytm w jakim przyjdzie mu funkcjonowa膰 na codzie艅 jak i nie by艂y mu obce zasady zachowania przy stole podczas posi艂ku czy czekania na swoj膮 kolej.

Celem zaj臋膰 r贸wnie偶 jest wspieranie rozwoju ma艂ego dziecka na wielu p艂aszczyznach jednocze艣nie:

• budowanie 艣wiadomo艣ci cia艂a dziecka poprzez zabawy ruchowo-muzyczne – wspieranie rozwoju Sensomotorycznego (motoryki ma艂ej, du偶ej, koordynacji ruchowej)
  • spotkanie z instrumentem, muzyk膮 wp艂ywaj膮ce na rozw贸j s艂uchowy dziecka
  • zabawy manualne 膰wicz膮ce koordynacj臋 r臋ka oko Zabawy plastyczne – kolory, faktury, zapachy, kt贸re kszta艂tuj膮 kreatywno艣膰 dziecka
  • zabawy wspieraj膮ce rozw贸j mowy.

Poza tym wszystkim b臋dzie to zabawa w gronie r贸wie艣nik贸w, wspieraj膮ca poczucie w艂asnej warto艣ci, nauka pracy i funkcjonowania w grupie.

Zaj臋cia prowadzi psycholog, kt贸ra stara si臋 by dzieci otacza艂a wspania艂a atmosfera oraz by czu艂y si臋 mi艂o i bezpiecznie.

7 zmys艂贸w

Zaj臋cia wspieraj膮ce rozw贸j maluszka ju偶 od 1 roku 偶ycia.Podczas zaj臋膰 rodzice s膮 obecni i bior膮 aktywny udzia艂 w wyznaczanych zadaniach wspieraj膮c tym samym poczynania swoich pociech. Na zaj臋ciach rozwija膰 b臋dziemy wszystkie z 7 zmys艂贸w, a forma zaj臋膰 oparta b臋dzie na edukacji poprzez zabaw臋.

Grafik warsztat贸w

Sala zabaw - Grafik zaj臋膰

Poniedzia艂ek:

• 10:00 – 13:00 miniprzedszkole (2,5-4 lat)
  • 13:30 – 16:30 miniprzedszkole (2,5-4 lat)
  • 18:00 – 19:00 scena teatralna (+6 lat)

Wtorek:

• 11:00 – 11:40 7 zmys艂贸w (12-24m-ce)
  • 13:00 – 16:40 7 zmys艂贸w (12-24m-ce)
  • 15:30 – 16:30 warsztaty artystyczne (3-5 lat)
  • 17:30 – 18:30 warsztaty artystyczne (9-11 lat)

艢roda: